Ga naar hoofdinhoud
0031-85-0218180
(0)23–2210004

VISUM TURKIJE AANVRAGEN

Het visum voor Turkije

Een visum is benodigd voor Turkije. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95

Ontvang uw visum binnen 2 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Turkije duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Turkije

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Aanvullende documenten

Reizigers naar Australië dienen het volgende aan te leveren:

 • WHM visa aanvragers dienen een kopie van een bankstatement aan te leveren op naam, waarin staat dat de reiziger over voldoende financiële middelen beschikt om zichzelf financieel te kunnen onderhouden gedurende het gehele verblijf. Dit afschrift mag niet ouder dan zijn 3 weken en moet een volledige datum vermelden (dd/mm/jjjj)!
 • eVisitor visa aanvragers dienen een kopie van een vluchtschema aan te leveren op naam van de reiziger. Dit mag ook in vorm van een e-ticket aangeleverd worden.

Geldigheid

 • Het eVisitor (subclass 651) voor Australië is geldig voor meerdere inreizen voor maximum 12 maanden geldigheid en een verblijf van 3 maanden.
 • Het eVisitor (subclass 600) geeft toegang tot Australië voor drie, zes of 12 maanden.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is het visum Turkije?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Het reisdocument kan een paspoort of een ID kaart zijn. Hieraan zijn een aantal eisen gesteld, die op deze pagina worden toegelicht. De eisen hangen af van het land van uitgifte van het reisdocument. Zo is het voor inwoners van bepaalde landen mogelijk met een ID kaart te reizen, terwijl het voor inwoners van andere landen alleen is toegestaan te reizen met een paspoort met voldoende resterende geldigheid. Ook het soort visum dat moet worden aangevraagd is niet voor reizigers met alle nationaliteiten gelijk. Meestal voldoet de variant van het visum Turkije die online kan worden aangevraagd, maar soms is het nodig een fysiek visum aan te vragen die wij ook voor u kunnen verzorgen.

Het visum voor Turkije betreft voor bijna alle nationaliteiten tegenwoordig een elektronisch visum. Dit wordt ook wel een Electronisch Visum genoemd. Al vanaf 2014 geldt er een visumplicht voor Turkije voor zowel Nederlandse als Belgische nationaliteiten voor zowel zakelijke als toeristische reizen.

Daarnaast kunnen alle aanvragen voor Australië op onze website geheel digitaal aangevraagd en verwerkt worden. U hoeft dus niks meer fysiek aan papierwerk bij ons aan te leveren.

Doordat het visum digitaal verstuurd wordt en vaak een lange geldigheid heeft, is het mogelijk om deze makkelijker te bewaren en u kunt u de visumaanvraag in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten voor het visum Turkije zijn er?

 De meest voorkomend visum is het elektronisch visum, deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het fysieke visum, dit visum is bedoelt voor personen dien in Turkije willen werken, studeren, media en vrachtwagenchauffeurs.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen van af van het visumtype dat u kiest.

Ondanks de lange visum geldigheidstermijn van 180 dagen, mag u met het Turkse visum slechts 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mag een aaneengesloten periode zijn, maar u mag deze periode van maximaal 90 dagen ook opknippen. U mag namelijk een onbeperkt aantal keer in Turkije arriveren met uw visum Turkije. U mag dus eenmaal 90 dagen in Turkije blijven, of 90 maal één dag, en alles ertussenin. Al deze reizen moeten wel gemaakt worden binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen. De geldigheidstermijn geldt voor de gehele reis, dus niet alleen elke aankomst moet voor de 180e dag plaatsvinden, maar ook het laatste vertrek uit Turkije.

Het elektronisch visum kost slechts 89.95, inclusief BTW per persoon. Met dit visum kunt u zowel voor toeristische- als zakelijke doeleinden naar Turkije reizen.

De verwerkingstijd duurt doorgaans maar een paar dagen. Wij adviseren u om uw visum daarom altijd ruim voor dat u gaat reizen aan te vragen.

Back To Top