Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM RUSLAND AANVRAGEN

Het visum voor Rusland

Reizigers naar Rusland (zowel zakelijk als toeristisch) zijn verplicht voor vertrek over een geldig visum Rusland te beschikken. Het visum Rusland aanvragen kan vanaf € 39,95. , inclusief consulaire kosten.

Ontvang uw visum vanaf 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum rusland duurt mininmaal 6 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Rusland

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Uitnodiging

Een Tourist Voucher van de uitnodigende organisatie in Rusland. Deze wordt meestal verzorgd door het hotel of een lokale touroperator.

De Tourist Voucher bestaat uit 2 onderdelen: een voucher en een confirmation.

Indien u wilt dat wij uw Tourist Voucher verzorgen dan kunt u de dienst Rusland Uitnodiging selecteren tijdens het plaatsen van uw online aanvraag op onze website.

Inreizen per auto of motor

Als u overland Rusland inreist dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 •   Kentekenbewijs
 •   Verzekeringsbewijs auto/ motor
 •   Kopie rijbewijs van de chauffeur
 •   Een reisplan met de geplande route
 •   De Tourist Voucher dient “Auto Tourism” te vermelden

Verzekeringsbewijs

Een verzekeringsverklaring op briefpapier van de verzekeraar.

Deze dient de volgende gegevens te vermelden:

 • De volledige naam van de reiziger
 • De ingangs- en vervaldatum van de verzekering (Deze data moeten de gehele reisperiode dekken)
 • Aangeven dat de verzekering geldig is in Rusland of de hele wereld
 • Een handtekening van de verzekeraar

Geboren in de voormalig Sovjet- Unie voor 1991

Als u voor 1991 geboren bent in Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Estland, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Litouwen, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne of Oezbekistan dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 • Een officiële afstandsverklaring van uw toenmalige staatsburgerschap
 • Als u geen officiële afstandsverklaring heeft dan is een ingevuld vragenformulier nodig (Deze ontvangt u op uw persoonlijke pagina)
 • Een kopie van uw toenmalige paspoort
 • Een kopie van uw geboorte akte

Belangrijke informatie

Aanvragers van een double entry visum MOETEN een vluchtbevestiging aanleveren met daarop allebei de in- en uitreizen te zien!

Aanvragers van een visum voor meerdere inreizen dienen tevens te voldoen aan onderstaande eisen:

 • Het paspoort moet minstens 12 maanden geldig zijn bij aankomstdatum.
 • Het paspoort met daarin het oude visum voor Rusland.
 • Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort.
 • Een stempel op dit oude visum, waaruit blijkt dat de aanvrager minstens één keer in de laatste twaalf maanden in Rusland is geweest.

Wat is het visum Rusland en wanneer ik heb deze nodig?

 

Wat is het visum voor Rusland?

Het visum voor Rusland is een toestemmingsdocument van het consulaat om de Russische Federatie in te mogen reizen. Dit toestemmingsdocument is een (al dan niet een digitaal) document, welke in uw paspoort aangebracht dient te worden alvorens u het land kunt inreizen. Dit document word ook wel een (e-)visum genoemd en dient u in bijna alle gevallen vooraf aan de reis aan te vragen. Er bestaan verschillende soorten visa. Op onze website kunt u precies zien welke van toepassing is voor uw reis of situatie. Wij kunnen naast de standaard zakelijke en toeristische visa, ook visa regelen voor Medische of Journalistieke doeleinden. Indien u niet zeker weet welk visum op uw situatie van toepassing is, verzoeken wij u om vooraf telefonisch contact met ons op te nemen.

Visum Rusland online aanvragen

U kunt de aanvraag in gang zetten door de aanvraagformulier op onze website in te vullen. U ontvangst vervolgens van ons een persoonlijke e-mail met daarin een overzicht van de door u aan te leveren documenten en tevens ook alvast het consulaire formulier. Zodra u alle nodige documenten heeft verzameld, dient u deze – afhankelijk van het type visum – fysiek of via de mail bij ons aan te leveren. Is uw aanvraag voor een e-visum? Dan dient u online deze aan te leveren. Betreft u aanvraag een regulier visum? Dan dient u naast uw paspoort ook alle nodige documenten fysiek bij ons aan te leveren. Dit kan dan niet via de mail.

 

U hoeft niet meer zelf naar het consulaat.

Voorheen diende de aanvrager zelf naar het consulaat te reizen om het paspoort en documenten af te geven en zelf ook op te halen bij het consulaat in Den Haag. Traveldocs kan u die moeite uit handen nemen door dit voor u te doen. Tevens kunt u hierbij ook gebruik maken van onze Ophaal- en wegbreng koeriersservice. Tegen aanvullende kosten kunnen wij een eigen koerier naar uw thuis- of kantooradres sturen, welke het paspoort en documenten bij u komt afhalen en naar ons zal brengen. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om het paspoort weer middels een koerier retour te ontvangen.

Hiervoor betaald u aanvullende kosten van €23,95 inclusief BTW. Indien u andere wensen heeft omtrent het retour krijgen van uw paspoort, bieden wij hiervoor diverse diensten aan. De kosten van de koeriersdienst kunt u terug vinden op onze website en indien gewenst gelijk verwerken bij het plaatsen van uw aanvraag. Wij zullen bij ophalen contact met u opnemen om af te stemmen wanneer en waar onze koerier zich kan melden en uiteraard ook telefonisch op de hoogte stellen zodra het paspoort met visum gereed is. Weet u nog niet wat uw wensen zijn?

Dat is geen enkel probleem. U kunt altijd later in het traject uw wensen aan ons bekend maken en de betaling voldoen middels een online link. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk op onze website.

Zakelijk of toeristisch, een uitnodigingsbrief is verplicht.

Alle reizigers moeten bij de aanvraag een uitnodigingsbrief aanleveren van de Russische organisatie, die door de reiziger bezocht zal worden. Toeristen kunnen een uitnodigingsbrief vaak verkrijgen van hun reisbureau of overnachtingsplaats in Rusland. Beschikt u niet over een uitnodigingsbrief? Tegen een aanvullend tarief kunt u de uitnodigingsbrief door Traveldocs laten verzorgen. Om dit mogelijk te maken dient u dit aan te vinken bij het plaatsen van de order op onze website. Wij zullen de brief dan toevoegen bij de aanvraag, zodra wij alle nodige documenten van u hebben ontvangen. De tarieven van de brieven kunnen verschillen per reisdoel. Kijk hiervoor op onze website.

Welke soorten Rusland visa zijn er?

 Welke variant van het visum Rusland u moet aanvragen hangt af van uw reisdoel. Deze kunt u hieronder vinden. Meer uitleg per visumtype en de voorwaarden hiervan, kunt u vinden op de visum Rusland pagina van BUZA.

Toerist of Zakelijk

De meest voorkomende visa zijn toeristisch en zakelijk. Tevens verzorgen wij ook Medische visa en visa voor journalisten. Indien u gebruik wenst te maken van de laatste twee opties, verzoeken wij u om hierover vooraf telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. De aan te leveren documenten kunnen dan namelijk verschillen.

De toeristische en zakelijke visa kunt u wel via onze website regelen.

Verwerkingstijd

Gemiddeld duurt het tussen de 7 en de 10 werkdagen na het moment van indienen, alvorens u het paspoort met visum weer retour kunt krijgen. Heeft uw aanvraag haast? Dan bieden wij in veel gevallen ook een spoedvisum aan, waarbij de verwerkingstijd slechts 4 dagen is vanaf het moment van indienen bij het consulaat. Hier betaald u wel een toeslag voor.

Zakelijke reizigers kunnen een visum krijgen met een geldigheid tussen de 3 maanden en de 12 maanden. De geldigheid van het visum wordt uiteindelijk beslist door het consulaat.

Toeristische reizigers kunnen een visum krijgen met een geldigheid van 3 maanden. Indien het een privé reis naar familie betreft, is het in sommige gevallen ook mogelijk om een visum te verkrijgen van 6 maanden.

 

Het visum Rusland aanvragen

 De aanvraag kunt u geheel zelf verzorgen door de aanvraag te plaatsen op onze website en alle nodige vragen te beantwoorden.

Dit kunt u 24 uur per dag doen, 7 dagen in de week. Wij zullen u stap voor stap door het proces heen begeleiden en ondersteunen waar nodig is. Komt u er niet uit op onze website? Dan kunt u ons hiervoor benaderen. Wij helpen u graag!

De kosten voor het visum Rusland.

De kosten van het visum bedragen €111,95 per persoon, inclusief BTW. Hier kan – afhankelijk van de door u gekozen visumtype, levertijd en eventuele urgentie – een toeslag bij komen. Indien u wilt dat uw paspoort na het inplakken van uw visum voor Rusland middels standaard koerier retour wordt gezonden, dan betaalt u daarvoor een meerprijs van €23,95. Indien u een snellere levering wilt, kan hier een meerprijs voor gerekend worden, afhankelijk van uw wensen. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om het paspoort op Schiphol voor u klaar te leggen, waar u deze voor vertrek direct kunt afhalen. Hier betaald u €45,00 euro voor, inclusief BTW.

Visum Rusland nu aanvragen.

Wilt u het visum Rusland direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Rusland pagina, of neem contact op met ons via de online contact formulier.

Back To Top