Ga naar hoofdinhoud
0031-85-0218180
0031-85-0218180

VISUM CUBA AANVRAGEN

Het visum voor Cuba

Een visum is benodigd voor Cuba. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 39,50

Ontvang uw visum binnen 2 werkdagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Cuba duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Cuba

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Cuba nog minstens 7 maanden geldig te zijn en dient een lege visumpagina te bevatten voor de stempels.

Toeristenkaart

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, zullen wij deze controleren op correctheid en volledigheid. Indien dit conform voorwaarden is, zullen wij u de lege toeristenkaart via de post toe sturen.

 • U dient deze kaart zelf in te vullen adhv uw paspoortgegevens en het uitlegdocument dat wij mee sturen.
 • Bij aankomst in Cuba wordt deze kaart gecontroleerd en afgestempeld.

Bewaar deze kaart gedurende uw verblijf in Cuba! Beiden delen dienen aan elkaar te zitten, tot deze bij vertrek vanuit Cuba weer wordt ingenomen door de Cubaanse douane.

Geldigheid

Doordat wij de toeristenkaart leeg naar u toesturen, kunt u deze tot zelfs een jaar voor vertrek aanvragen.

 • De toeristenkaart betreft een single entry visum.
 • Bij aankomst in Cuba mag u 30 dagen in het land verblijven. Dit kunt u lokaal in Cuba eenmalig met 30 dagen extra verlengen, waardoor u in totaal maximaal 60 dagen in Cuba kunt verblijven.

Let op dat u beiden delen (op geen enkele wijze los van elkaar!) dient te bewaren tot uw vertrek vanuit Cuba. Indien de delen toch los raken of indien u fouten heeft gemaakt in het overnemen van uw paspoortgegevens, dient u voor vertrek een nieuwe kaart aan te vragen, omdat de huidige dan niet meer geldig is. Bij aankomst wordt er één deel ingenomen. Het tweede gedeelte dient u gedurende de gehele verblijfsperiode op Cuba goed te bewaren. Deze wordt vervolgens bij vertrek weer ingenomen door de douane.

Bent u één van de delen tijdens uw verblijf op Cuba toch kwijtgeraakt? Ga dan direct na constatering langs bij de lokale immigratiekantoor op Cuba. Zij helpen u verder op weg hiermee en vertellen u welke vervolgstappen u zult moeten ondernemen.

Verklaringsbrief van uw (zorg)verzekeraar

Bij aankomst in Cuba kan het zijn dat u gevraagd wordt om aan tonen dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijf.

Wij raden daarom aan om ruim voor vertrek deze brief op te vragen bij uw (zorg)verzekeraar.

 • Deze verklaringsbrief dient in het Engels geschreven te zijn
 • De brief dient uw paspoort gegevens te vermelden en de duur van uw verblijf
 • In de brief dient specifiek te staan dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijfsperiode

Uitleg over visum Cuba aanvragen

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie omtrent visum Cuba aanvragen, hoe dit geheel online kan gebeuren en welke prijzen, voorwaarden en overige zaken mee gemoeid zijn.

Gaat u in 2021 of 2022 op vakantie naar Cuba?

Voor Cuba heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten beschikken over een eigen visum Cuba. Indien het een toeristische reis betreft, kan de aanvraag volledig online worden ingediend via het aanvraagformulier op deze website.

Wat is het visum Cuba? Hoe moet ik het visum Cuba invullen?

Het visum Cuba is een groene papieren kaart, welke uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaard. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Visum Cuba invullen

Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld en deze geen vervaldatum heeft (zolang deze nog niet is gebruikt), kan het visum Cuba al lang voor vertrek worden aangevraagd, zelfs als u volgend jaar pas gaat reizen. Wij leveren altijd een uitleg document bij de aanvraag, waarin precies staat beschreven hoe u het visum Cuba (toeristenkaart) moet invullen en welke gegevens u dient over te nemen uit het paspoort waarmee u op reis zult gaan.

Visum Cuba geheel online aanvragen, u hoeft niet meer langs de ambassade!

Het is niet nodig om uw visum Cuba bij de ambassade aan te vragen. Door uw visum Cuba aanvraag online via onze website in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van € 25,- per persoon. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website, dan vervalt deze toeslag. De kosten van het visum Cuba bedragen € 39,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten (binnen BE en NL), BTW en transactiekosten. U kunt betalen met iDeal of Bancontact. Betaalt u liever met creditcard of PayPal? Dat is ook mogelijk. Wel betaalt u dan een kleine toeslag.

Geldigheidsduur en verlenging

Het visum voor Cuba is 30 dagen geldig. De geldigheid van uw visum Cuba gaat in op het moment van aankomst. Het maakt daarom dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn bij aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst, bij de immigratiedienst, verlengen met 30 extra dagen, waardoor u in totaal 60 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba: Visum Cuba aanvragen vanuit Amerika

 • U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren
 • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
 • Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Komt u vanuit Amerika? 

Reizigers die vanuit Amerika komen dienen te beschikken over een roze toeristenkaart i.p.v. een standaard groene toeristenkaart. Visa4Travel beschikt ook over roze kaarten, echter liggen de tarieven voor de roze kaart (voor reizigers die naar Cuba reizen vanuit of via Amerika) hiervoor iets hoger. Indien u hier gebruik van wenst te maken, kunt u contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten voor het visum Cuba

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post

Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen twee tot vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in het totaalbedrag à € 39,95 per persoon. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw. Wij versturen het visum Cuba binnen Nederland en België per post (met postzegel). De zending wordt niet aangetekend verstuurd. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-4 werkdagen voor een zending binnen Nederland en gemiddeld 4-8 werkdagen voor een zending naar België.

LET OP! 

De verzendkosten voor visum Cuba aanvragen zijn inbegrepen in het totaalbedrag en gelden enkel voor aanvragen binnen Nederland en België. Indien u uw visum naar een andere al dan niet Europese land verstuurd wilt hebben komen hier aanvullende koerierskosten bij kijken. Hoe hoog deze zijn verschillen per bestemming. Internationale koerierszendingen bedragen gemiddeld tussen de 120 en de 200 euro. Afhankelijk van uw land, regio en gewenste levertijd kunnen deze kosten hoger zijn. Moet uw Cuba visum aanvraag naar een andere land verstuurd worden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u de order op de website plaatst, zodat wij een prijsberekening voor de verzendkosten kunnen opmaken voor u.

 

Visum Cuba aanvragen met spoed

Gaat u op korte termijn op reis? Visum Cuba spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 16,95 per persoon in rekening gebracht.

Overige belangrijke informatie omtrent het aanvragen van het visum Cuba

Vroeger was het mogelijk om het toeristenkaart (visum) voor Cuba op Schiphol voor vertrek te kopen. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en moet men voor vertrek al beschikken over het juiste visum en/of toeristenkaart voor Cuba. Dit visum voor Cuba (toeristenkaart) kunnen wij geheel online aanvragen voor u. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het invullen van de gegevens in de aanvraagformulier en u krijgt de toeristenkaart vervolgens per post van ons opgestuurd, samen met informatie over hoe de kaart in te vullen is en met welke overige zaken u rekening dient te houden.

De meeste ingezetenen van de EU en Schengenlidstaten komen in aanmerking voor de toeristenkaart voor Cuba, welke via deze website aangevraagd kan worden. Twijfelt u of uw nationaliteit hiervoor in aanmerking komt of denkt u dat u een regulier visum moet aanvragen? Neem in dat geval eerst contact met ons op. Wij zullen dit voor u uitzoeken bij de Cubaanse ambassade en indien nodig een regulier visumaanvraag voor u starten.

Overige visumtypen voor Cuba

Naast de toeristenkaart kent Cuba vele verschillende soorten visums, welke bij de ambassade aangevraagd moeten worden. Dit betreft een regulier visum Cuba, welke door de betreffende overheidsinstantie in het paspoort wordt aangebracht. Hierbij kunt u denken aan de volgende visumtypen:

 • visum Cuba voor journalisten ( D-6)
 • visum voor kinderen en echtgenoten van Cubaanse inwoners, welke naar Cuba reizen om bij hun Cubaanse familieleden te verblijven ( A-2)
 • Zakenvisum voor Cuba, indien de toeristenkaart niet voldoende is
 • Studentenvisum voor Cuba
 • Visum voor evenementen
 • Etc.

Deze Cuba visum aanvragen moeten worden ingediend bij de ambassade en kunnen niet digitaal via onze website worden verwerkt. Uiteraard kunnen wij de aanvragen wel namens u  indienen. De ambassade rekent in dat geval naast consulaire kosten ook aanvullende service kosten voor het indienen van de visumaanvraag Cuba bij de ambassade. Wilt u een al dan niet regulier visum Cuba aanvragen die niet op onze website staat? Neem dan vooraf contact met ons op voor advies op maat en de kosten hiervan.

Met Huisdieren Op Vakantie Naar Cuba?

Ook voor uw trouwe viervoeters en overige huisdieren kunnen wij helpen met het verkrijgen van de juiste reiscertificaten bij de Cubaanse ambassade. Belangrijk om te weten is dat uw huisdier tenminste over de volgende documenten dient te beschikken:

 • huisdieren paspoort met daarin de up-to-date vaccinaties
 • gezondheidsverklaring voor de reis van uw huisdier (fit-to-fly). Dit document dient u aan te vragen bij uw dierenarts
 • certificaat van goede gezondheid
 • kopie informatiepagina paspoort van de persoon die met de huisdier op reis gaat

Belangrijk:

Alle reguliere visumaanvragen voor Cuba (visumtypen die fysiek aangevraagd moeten worden bij de ambassade en waar geen toeristenkaart voor gebruikt kan worden) verschillen qua consulaire kosten. Daarnaast rekent de ambassade een extra service fee indien uw visum Cuba aanvraag via een derde partij ingediend wordt. Wilt u weten met welke kosten u te maken zult krijgen bij het aanvragen van een ander visumtype dan de groene of roze toeristenkaart (visum) voor Cuba? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken dit graag voor u uit bij de ambassade.

U krijgt bij reguliere visumtypen een consulair formulier van ons, welke u dient in te vullen, te printen en te ondertekenen alvorens deze samen met uw originele paspoort, pasfoto en de bijbehorende aanvullende documenten kunt aanleveren bij ons in Hoofddorp. Meer weten? Bel of mail ons!

 

 

Bent u van plan om naast Cuba ook andere landen te bezoeken?

Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten in orde heeft. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat u al uw visumaanvragen op tijd gereed heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Direct een Cuba visum aanvragen

Wilt u het visum Cuba direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Cuba pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top