Ga naar hoofdinhoud
0031-85-0218180
0031-85-0218180

VISUM VIETNAM AANVRAGEN

Het visum voor Vietnam

Een visum is benodigd voor Vietnam. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €54,95

Ontvang uw visum binnen 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Vietnam duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Vietnam

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Geldigheid

Het visum Vietnam is na afgifte 90 dagen geldig. Binnen deze periode mag u tot 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven.

Het e-visum Vietnam is niet verlengbaar. Bij een langer verblijf moet u het land verlaten en opnieuw een visum aanvragen, of vooraf een regulier visum Vietnam via de ambassade verkrijgen.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Voorwaarden Visum Vietnam aanvragen

Om het e-visum voor Vietnam te kunnen aanvragen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Welke dat zijn leest u hieronder:

 1. U moet een van de 80 nationaliteiten hebben welke in aanmerking komen voor het visum Vietnam. Alle EU landen kunnen hier aanspraak op maken. Belangrijk is wel dat u beschikt over een officieel paspoort van een EU land, welke nog tenminste 6 maanden geldig is op moment van aankomst.
 2. Naast een geldige nationaliteit en paspoort heeft u ook een digitale pasfoto nodig. Deze kunt u laten maken bij de pasfotograaf of u kunt een scherpe foto met uw (telefoon) camera maken van een reeds bestaande pasfoto.
 3. Als laatste heeft u een boekingsbevestiging nodig (van bijvoorbeeld een reisbureau), waarop uw vluchtschema, reisdata en naam te zien zijn.

 

Verwerkingstijd en geldigheid visum Vietnam

Het visum Vietnam is 30 dagen geldig vanaf het moment dat u heeft opgegeven als oorspronkelijk inreisdatum. Dit is dus het datum van binnenkomst dat u invult op het formulier. Wijzigt deze naar een later moment? Dan is dat niet zo erg. Wel moet u er rekening mee houden dat u dan een korter verblijfsperiode heeft. Hieronder een paar voorbeelden:

Voorbeeld A: U heeft op het formulier opgegeven dat u op 30 mei Vietnam zult inreizen. Het visum zal dus vanaf 30 mei geldig zijn voor 30 dagen. U moet in dit geval uiterlijk 29 juni het land verlaten.

Voorbeeld B: U heeft uw visum Vietnam aanvraag ingediend met als aankomstdatum 30 mei, maar deze wijzigt door een vertraagde vlucht naar 31 mei. U moet dan het land alsnog uiterlijk 29 juni verlaten, omdat u dan één dag minder aan geldigheid heeft.

Is uw inreisdatum eerder dan de opgegeven datum op het vragenformulier? Dan mag u niet op het visum reizen en moet u een nieuw visum Vietnam voor vertrek aanvragen. Later inreizen is dus geen probleem, zolang u er rekening mee houdt dat het maximum verblijfsperiode dan ook verkort. Eerder inreizen dan de door u opgegeven datum mag niet.

Hoe Lang Duurt Het Voordat Ik Mijn Visum Vietnam Heb?

De eerste stap begint dus bij het aanvragen van het visum Vietnam, dit doet u per e-mail of middels ons Vietnam aanvraagformulier. Daarna ontvangt u binnen 2 werkdagen een mail met daarin precies wat wij van u nodig hebben en aan welke voorwaarden deze documenten moeten voldoen. Afhankelijk van hoe lang u bezig bent met het verzamelen van de nodige documenten, kan de aanvraag dezelfde dag nog in behandeling genomen worden.

Indien u de benodigde documenten op werkdagen voor 17:00 uur aanlevert en de betaling voor diezelfde tijd voldoet, gaat het dezelfde dag nog in verwerking. Vanaf dan kunt u maximaal 3 werkdagen rekenen (72 uur). Binnen 3 werkdagen ontvangt u het visum geheel digitaal in .PDF formaat van ons.

 

Visa on Arrival en het E-Visum Vietnam

Vietnam kent twee type reistoestemmingen, namelijk het pre-approval Visa on Arrival document en het daadwerkelijk e-visum Vietnam. Met het pre-approval document krijgt u in feite slechts toestemming van de Vietnamese autoriteiten om een visum bij aankomst te kopen. Dit is dus niet het e-visum Vietnam, maar een autorisatiebrief, dat men vaak wel verkoopt onder het mom van een visum Vietnam.

Bij Traveldocs ontvangt u wél het daadwerkelijk e-visum Vietnam. Hierdoor hoeft u geen extra kosten te maken bij aankomst, hoeft u niet in de wachtrij te staan en gaat de incheckprocedure bij de immigratiedienst in Vietnam aanzienlijk sneller. Met het e-visum Vietnam kunt u Vietnam inreizen via

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een regulier visum Vietnam aan te vragen via de Vietnamese ambassade. Dit visum wordt als vanouds nog in uw paspoort aangebracht door een consulaire medewerker van de Vietnamese ambassade. Indien uw verblijf langer is dan 30 dagen of wanneer u een visum met een langere geldigheid of meerdere inreizen wenst aan te vragen bijvoorbeeld, kan dit een alternatief bieden. Uiteraard kunnen wij u ook hierbij ondersteunen. Neem in dat geval ongeveer 6 weken voor vertrek contact met ons op. Let er daarnaast op dat voor deze actie enkel het e-Visum Vietnam van toepassing is.

Ontvang het visum Vietnam al binnen 3 werkdagen na aanvragen! Nergens gaat dit sneller en nergens vindt u het visum Vietnam goedkoper dan bij Traveldocs!

Wilt u het visum Vietnam goedkoop en geheel online direct aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul het contactformulier in! Onze visumexperts nemen binnen 2 werkdagen contact met u op via de mail of telefoon.

Waarom uw visum Vietnam aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum Vietnam aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Vietnam. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent U Van Plan Om Naast Vietnam Ook Andere Landen Te Bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Visum Vietnam nu aanvragen

Wilt u direct het visum Vietnam aanvragen? Ga dan nu door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Vietnam pagina, of neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top