Ga naar hoofdinhoud
0031-85-0218180
0031-85-0218180

VISUM TANZANIA AANVRAGEN

Het visum voor Tanzania

Een visum is benodigd voor Tanzania. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €82,50 euro.

Ontvang uw visum binnen 4 werkdag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Tanzania duurt minimaal 4 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Kenia

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

 • Let op! U dient uw paspoort samen met de overige documenten fysiek bij ons aan te leveren. Dit mag aangetekend of in persoon bij ons worden afgegeven.

Pasfoto

Twee officiële, kleuren pasfoto’s, welke aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier (dit mag met een paperclip worden vastgehecht)
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Geldigheid

 • Zowel toeristische- als zakelijke visa zijn 2 maanden geldig vanaf het moment van afgifte en bieden u een verblijf van maximaal 30 dagen in Tanzania en Zanzibar aan
 • Met een single entry visum kunt u onbeperkt reizen tussen het vaste land van Tanzania en het eiland Zanzibar.
 • Multiple entry visa zijn geldig tot 6 maanden en bieden u de mogelijkheid om meerdere keren de grenzen van Tanzania te betreden.

Aanvullende documenten

 • Alle aanvragers dienen naast het ambassade formulier, pasfoto’s en paspoort ook een kopie van een vluchtbevestiging op naam aan te leveren. Hierin moet af te lezen zijn wanneer u de grenzen zult betreden en tevens ook weer zult verlaten

Zakelijke reizigers

 • Zakelijke reizigers dienen naast bovenstaande ook een garantiebrief aan te leveren van de werkgever. Eigen ondernemers die niet beschikken over een garantiebrief dienen een kopie KvK + laatste kwartaal BTW aangifte aan te leveren.

Uitleg visum Tanzania

Wat is een visum voor Tanzania en welke soorten visa zijn er?

Als u naar Tanzania wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Tanzaniaanse overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Tanzania te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Tanzania in Den Haag of het consulaat generaal van Tanzania in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Tijdens de paspoortcontrole in Tanzania zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Tanzania foutloos wordt aangeboden bij de Tanzania ambassade of consulaat, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Tanzania?

Voor Tanzania zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een familiebezoek visum, een vrijwilligers visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum, een conferentie visum, een studentenvisum en een visum op persoonlijke uitnodiging.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Toeristische en Zakelijke visa kunt u online aanvragen via onze website.

Hiervoor dient u per persoon een eigen dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en twee officiële pasfoto’s. Wij raden aan om dit altijd aangetekend te doen, dan wel middels onze koeriersdienst. Het samenstellen van documenten kan vaak nog wel eens fout gaan, omdat de Tanzaniaanse overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen.

Houdt er rekening mee dat ook kinderen dienen te beschikken over een eigen visum. Ook zij dienen een eigen dossier aan te leveren hiervoor met alle nodige documenten.

Onze visumspecialisten zullen uw dossier nauwkeurig en uitgebreid controleren op eventuele wijzigingen, aanvullingen en fouten, alvorens de aanvraag aangeboden wordt bij de Tanzaniaanse ambassade. Hierdoor weet u zeker dat uw aanvraag foutloos wordt aangeboden en de documentatie voldoet aan de gestelde eisen.

Houd er wel rekening mee dat het consulaat en ambassade ten alle tijden vrij zijn om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

Wat kost een visum voor Tanzania en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visumtype en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag vaak maar 4 tot 7 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Een toeristenvisum kunt u al verkrijgen vanaf €82,50 euro. Wilt u de overige tarieven weten? Kijk dan verder op onze visum Tanzania pagina.

Back To Top